به گزارش مشرق، سید محمدرضا دربندی، مدیر کل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد گفت: 105 هزار تن کاغذ از طرف وزارت صمت به بانک مرکزی ارجاع داده شده است.
وی گفت: با تدبیر وزارت صمت، قرار است 30 هزار تن از 105 هزارتن کاغذ زودتر به بازار برسد و باقی کاغذ ها مرحله ای انجام خواهد شد.
دربندی با اشاره به گرانی کاغذ گفت: نباید انتظار داشت که قیمت کاغذ به نیمه دوم سال 96 برسد.
او علت گرانی کاغذ را چهار چیز دانست و گفت: علت اول آن سیر نزولی تولید کاغذ در کل جهان است و علت آن مسایل محیط زیستی است و علت دوم آن داخلی است که محیط زیست اجازه قطع درختان برای تولید کاغذ را نمی دهد و علت سوم گرانی دلار است که طبعا بر گرانی کاغذ تاثیر می گذارد و علت چهارم احتکار برخی از تجار داخلی است.
وی گفت: سازمان حمایت از مصرف کننده و تعزیرات پیگیر موضوع احتکار هستند.
بیشتر بخوانید:
توصیه ارزی رئیس کل اسبق بانک مرکزی به همتی
۱۰۵ هزار تن کاغذ در حال ترخیص از گمرک
محمد رضا کلامی، مدیرکل دفتر تنظیم بازار وزارت صنعت هم گفت: تا زمانی که ارز تک نرخی بود همه کالاهای بصورت عمومی وارد می شد و در اختیار مصرف کنندگان مربوط قرار می گرفت. در شرایط فعلی که ما کاغذ را جز کالاهای ضروری و اساسی می دانیم، قرار است با ارز 4200 تومن تامین کنیم و مابقی کالاها ارزشان بصورت رقابتی اتقاق خواهد افتاد.
وی افزود: اگر فاصله بین نرخ ارزی که برای کالاهای اساسی تامین می کنیم با ارز که در بازار وجود دارد متفاوت باشد این نشانگر اینست که برخی از سودگران علاقه مند می شوند که به هر طریقی خواهان خارج کردن و احتکار کاغذ برای سود بیشتر، می شوند.
او گفت: برای این کار در کار گروه تنظیم بازار با هماهنگی وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد، آموزش و پرورش و مصرف کنندگان کاغذ هماهنگی شد تا یک سقف تعزیراتی برای نرخ کاغذ گذاشته شود و در شرایط فعلی نرخ کاغذ روزنامه موجود در داخل کشور برای فروش به مصرف کننده نهایی چهار هزار و صد تومان برای هر کیلو و برای کاغذهای چاپ، تحریر و بانکی به ازاء هر کیلو پنج هزار و صد تومان تعیین شد.
کلامی گفت: مقرر شد تا از صادرات کاغذ و کاغذ باطله سریعا جلو گیری شود و با قاجاقچیان آن برخورد شود.
وی افزود: در مرحله بعد کار گروهی مشخص شد که هر کسی که کاغذ وارد می کند با مصرف کننده ارتباط مستقیم داشته باشد تا واسطه گری در این زمینه حذف شود.